Klasične masažeRelaxSpecijalne masažeMedicinske masažeRituali

opcenito-masaza1masaza-vrata-dekoltea

OPĆENITO O MASAŽAMA

Klasična masaža tijela ublažava bolove u mišićima, smanjuje umor i potiče pokrvljenost, liječi nesanicu, otklanja toksine iz organizma.

O umjetnosti masaže, tom misterioznom i stranom praktičnom postupku puno je toga rečeno i napisano. Još su se stari Rimljani i Grci trudili razumjeti motiv koji i danas potiče mnoge da vjeruju u njen djelotvorni učinak.

Što je zapravo masaža?

Kaže se da je masaža sve ono što čini neki oblik pritiska na tijelo, znači bilo kakav oblik ručnog dodira; lagan ili jači, oštar ili mekan, ritmički ponavljan ili isprekidan. Ako je točno da svakoj akciji odgovara reakcija, svi ovi pokreti djelovat će na tkivo koje će ih primati, a rezultat toga biti će promjene u organizmu. Sve navedeno, prije svega, pobuđuje osjećaj ugode u onome tko je prima, ali i u onome tko izvodi masažu. Masaža se izvodi stručno i sa zadovoljstvom, i tad je ono što se pruža puno više od jednostavnih “pritisaka” na tijelo i želja da se pomogne osobi koju tretiramo. Važnost masaže je u njezinoj sposobnosti uspostavljanja određenog “fluida” između dvije osobe, koji izaziva osjećaj ugode i povjerenja.
Želimo naglasiti da je masaža mnogo više od samog dodira, jer posebnu pažnju posvećujemo prilikom odabira mirisnih eteričnih ulja, topline prostorije u kojoj se obavlja masaža , te niza drugih manje uočljivih detalja koji utječu na opći ugođaj. Osjećaj ugode i povjerenja je vrijednost kojoj neprestano težimo, a taj osjećaj će Vas uvijek pratiti nakon masaže u kozmetičkom salonu “LANADERM”.

 

medicinska-masaza-ledja

KLASIČNA RUČNA MASAŽA

Dodir djeluje putem kože, organa koji je povezan sa svim osjetilima, a ima blagotvorno djelovanje na ljepotu i zdravlje, na dušu i tijelo.
Masaža je jedna od najstarijih metoda liječenja, čiji se stvarni učinak dokazuje ne samo na bolesniku, već i na zdravom čovjeku.
Lokalno djelovanje masaže je direktno, kada pokretima potpomažemo krvni i limfni optok usmjeravajući ga mehanički od preiferije prema srcu, i indirektno živčanim putem.
U masiranom području dolazi do vazodilatacije i do oslobađanja histamina te do ubrzane lokalne mijene tvari i brze resorpcije tvari koje uzrokuju umor, kao i brže nestajanje edema i zglobnih izljeva.
Većina pokreta kod masaže uzrokuje povišenje mišičnog tonusa reflektornim putem, dok samo neki hvatovi, kao labavo treskanje ili valjanje, smanjuju tonus.

 

 Trajanje: 60 min

masaza-vrata-dekoltea

MASAŽA LICA, VRATA I DEKOLTEA, GLAVE

Opuštajuća masaža lica, vrata i dekoltea otklanja napetost u ramenima i vratu, potiče cirkulaciju te time uklanja napetost u mišičima i glavobolju, njeguje kožu lica i potiče njenu regeneraciju i poboljšava tonus te izgledate odmoreni i osvježeni. Tretman završava masažom glave.

 Trajanje: 30 min
 

masaza-uljem

MASAŽA CIJELOG TIJELA TOPLIM ULJIMA

Udahnite mir. Osjetite miris. Holistički tretman za lice i tijelo. Anti stres kompleks posebno osmišljenih aromatičnih ulja oporavlja dušu i tijelo. Lagana, relaksirajuča masaža zagrijanim uljima dodatno opušta mišiće . Nakon masaže osječat ćete se  u potpunosti oporavljeno i odmoreno.

 Trajanje: 60 min
 

masaza-nebeskim-sferama1

MASAŽA CIJELOG TIJELA VRUĆIM KAMENJEM

Koristi se bazaltno vulkansko kamenje koje je idealno za ovu vrstu masaže zbog svojih termo dinamičkih blagodati. Naime, vulkansko kamenje polagano otpušta toplinu tijekom masaže, a u kombinaciji s eteričnim uljima stvara se osjećaj duboke opuštenosti i uklanjanja stresa

 Trajanje: 1 sat i 45 min
 

masaza-nebeskim-sferama1

MASAŽA LEĐA VRUĆIM KAMENJEM

Lokalno djelovanje masaže je direktno, kada pokretima potpomažemo krvni i limfni optok usmjeravajući ga mehanički od preiferije prema srcu, i indirektno živčanim putem. Sama masaža je upotpunjena masažom vrućim vulkanskim kamenjem.

 Trajanje: 45 min
 

cetverorucno

ČETVERORUČNA

Tretman izvode dva terapeuta koji su potpuno usklađeni i sinkronizirani. Dok Vam prvi terapeut masira leđa, drugi će Vam pružiti masažu stopala te ćete prilikom polusatne ili masaže punog sata iskusiti masažu četvero ruku te potpunog opuštanja.

 Trajanje: 30 min ili 60 min

 

 

 

medicinska-masaza-ledja

MEDICINSKA MASAŽA LEĐA

Masaža je jedna od najstarijih metoda liječenja, čiji se stvarni učinak dokazuje ne samo na bolesniku, već i na zdravom čovjeku, naročito u sportu. Lokalno djelovanje masaže je direktno, kada pokretima potpomažemo krvni i limfni optok usmjeravajući ga mehanički od preiferije prema srcu, i indirektno živčanim putem. U masiranom području dolazi do vazodilatacije i do oslobađanja histamina te do ubrzane lokalne mijene tvari i brze resorpcije tvari koje uzrokuju umor, kao i brže nestajanje edema i zglobnih izljeva.

 Trajanje: 30 min
 

medicinska-masaza-ledja

MASAŽA LEĐA SA TERAPIJSKIM ULTRAZVUKOM

Masaža je jedna od najstarijih metoda liječenja, čiji se stvarni učinak dokazuje ne samo na bolesniku, već i na zdravom čovjeku, naročito u sportu. Terapijski ultrazvuk je oblik terapije dubokom toplinom koju stvaraju zvučni valovi. Kada se primjenjuje na mekim tkivima i zglobovima, zvučni valovi djeluju kao mikro-masaža koja pomaže smanjiti oticanje, povećava protok krvi i smanjuje bol, ukočenost i grčeve.

 Trajanje: 45 min
 

limfna-masaza

 TRIGGER POINT MASAŽA

Trigger point točke mogu uzrokovati: glavobolje, bolove u vratu i čeljusti, križobolje, bolove u ramenu, rukama i nogama, smrznuto rame, teniski lakat, simptome sindroma karpalnog tunela.
Ti bolni okidači su zapravo hiperiritabilne točke u zategnutim mišićnim snopovima. Koncept tih točaka koje uzrokuju prenesenu bol na udaljenom mjestu nazivaju se Trigger point.
Masaža opušta mišiće i fascije koje se nalaze u dubljim mišićnim slojevima koji se ne mogu dosegnuti uobičajenim tehnikama masaže , tretiranjem trigger točaka mi olakšavamo bolove u mišićima i tetivama!
Trajanje: 75 min

 

Cupping therapy

CUPPING THERAPY

Cupping therapy je tehnika koja vuče korijene iz tradicionalne kineske medicine. Masažom specijalnim silikonskim  čašicama u kombinaciji s klasičnom masažom obuhvačaju se dublji slojevi tkiva čime se poboljšava cirkulacija krvotoka i limfe. Cuppingom se postižu inzvanredni rezultati kod problema s limfnom cirkulacijom, bolovima u leđima, celulitom, opuštenom kožom… Nakon masaže cupping čašicama osjetćat ćete se izrazito opušteno i odmoreno.

 

 

 

 

Lanaderm čarolija ritual

LANADERM RITUAL

Nakon 25 godina iskustva iz Lanaderm laboratorija lansirali smo najbolji spoj masažnih tehnika, najfinijih ulja i pakunga ukomponiranih u Lanaderm ritual.

 Trajanje: 60 min

Ritual

ČAROLIJA RITUAL

Uronite u svijet čarolije i uživajte u masaži tijela mirisnim uljima, masaži lica vrata i dekoltea te posebnim hranjivim oblozima za ruke i stopala.

 Trajanje: 75 min

 

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda webstranice slažete se s uvjetima korištenja. Klikni ovdje i saznaj više informacija.